Web Analytics Made Easy - Statcounter

حسین مزینانی نویسنده و کارگردان نمایش «هفت خوان کودکان» در خصوص اجرای این نمایش، در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه تئاتر  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان،گفت: من سعی می‌کنم نسبت به نیازهای زمان برای کودکان کار تولید کنم. در حال حاضر بسیاری از خانواده‌ها راغب هستند که فرزندانشان شاهنامه خوانی را یاد بگیرند و احساس کردم در این زمان این کار  از دست من ساخته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

من در مقطع دکتری و با اساتید بزرگ درباره شاهنامه پژوهش کردم و به همین دلیل تصمیم گرفتم، زمانی را برای کار کودک در خصوص شاهنامه اختصاص دهم.

مزینانی با اشاره به اینکه متن نمایشنامه را به صورت متن کهن نگارش کردم، گفت: در شاهنامه خوانی همان اشعار و ادبیاتی برای کودکان گفته می‌شود که شاعر بزرگ فردوسی گفته است و معانی این اشعار برای کودکان سخت است. به همین منظور ما بخشی از شاهنامه را به زبان کودکان روی صحنه آورده‌ایم. باتوجه به اینکه نیاز شاهنامه خوانی در جامعه وجود دارد و بسیاری از مهدکودک‌ها و خانواده‌ها خواهان شاهنامه خوانی برای کودکان هستند، نمایش «هفت خوان کودکان» را به صورت آکادمیک و کودکانه پیش بردیم. شاهنامه از ادبیات کهن و بسیار ارزشمند ماست که باید حفظ شود.

مزینانی با اشاره به اینکه نمایش «هفت خوان کودکان» را با لذت اجرا می‌برم، بیان کرد: من نمایش «هفت خوان کودکان» را با موقعیت روانشناسانه و بصری روی صحنه بردم و باید کاری می‌کردم تا کودک، با نمایش ارتباط برقرار کند. طراحی دکور در این نمایش با فوم‌های اسفنجی است که در مهدکودک‌ها کودکان با آن بازی می‌کنند و طراحی لباس را باید به گونه‌ای انجام می‌دادیم که برای کودکان مأنوس باشد. به همین علت برای شخصیت رستم از لباس تکواندو استفاده کردیم؛ زیرا کودکان یا تکواندو انجام داده یا آن را بارها در تلویزیون تماشا کرده‌اند.

وی ادامه داد: از طرفی این موضوع سبب می‌شود تا کودکان فکر نکنند که رستم پهلوان است و به این فکر کنند که رستم نمونه است و هر کسی می‌تواند پهلوان باشد و این راه را ادامه دهد.

کارگردان نمایش «هفت خوان کودکان» در خصوص متن نمایشنامه گفت: من سعی کردم به شاهنامه وفادار باشم و از استاد محمدرضا معجونی پرده خوان و نقال برای این کار کمک و مشاوره گرفتم تا یک جاهایی از نمایش از شاهنامه خارج نشوم و البته موقعیت‌های نمایشی از یاد رفته را زنده کنیم. برای نمونه پرده خوانی در کشور فراموش شده است؛ ولی ما در نمایش «هفت خوان کودکان» به پرده خوانی، شاهنامه خوانی و نقالی می‌پردازیم و در کنار آن موقعیت‌های مدرن هم داریم که تماشاگران هم موقعیت مدرن و هم کهن را ببینند.

مزینانی در خصوص بازیگران نمایش گفت: این نمایش چهار بازیگر دارد؛ استاد محمدرضا معجونی نیز حضور دارند و در این کار از دو کودک هم استفاده شده است. حضور این دو کودک کار را برای کودکان ارزشمند می‌کند؛ زیرا همجنس خودشان هستند. ما در روند داستان دیو، اژدها، زن جادوگر و شیر داریم و برای این شخصیت‌ها از صورتک‌هایی که همانند استکیرهای فضای مجازی و روی دایره آن شکلی از اژدها و شیر و .. است، استفاده کردیم. این موضوع سبب می‌شود تا کودکان تخیل کنند. قرار نیست با این موقعیت ها کودکان بترسند.

وی افزود: این شیوه در طراحی دکور و لباس برای اولین بار استفاده شده است. سعی شده است تا این صورتک‌ها برای کودکان جذابیت بصری ایجاد کند. خیلی از آنها دوست دارند، آن را روی صورت خود قرار داده و عکس بگیرند.

مزینانی با اشاره به دو شخصیت ازل و ابد و ایفای آن توسط دو کودک گفت: این دو کودک ما را با ماشین زمان به دل زمان می‌برند و در حین اجرا ماشین زمان به دکور هر خوان تبدیل می‌شود. ازل و ابد از اولین اسطوره ایران و زمان که در گذشته به آن زرمان یا دورمان می‌گفتند، گرفهت شده است. البته در گذشته به آنها اپد و اسر نیز می‌گفتند؛ یعنی زمانی که سر و پا ندارد.

مزینانی در خصوص اجرای تئاتر برای کودکان گفت: کار کودک دغدغه من است و نگاه من با نگاه دیگران فرق دارد. من علاقه‌ای به انجام کارهای بزرگسال ندارم. همه فکر می‌کنند کار کودک، کاری کوچک است و من به جرأت می‌گویم که اگر کار کودک درست و سالم اجرا شود، بسیار سخت است. ما در نمایش های بزرگ سال طیف مشخص بزرگسالان را داریم ولی در کار کودک تفکیک سن یعنی خردسال، کودک و نوجوان داریم. در این کار شیوه بازی، بدن، زمان، شیوه روایت و اجرایی، دکور و لباس و ... تغییر می‌کند و البته روان شناسی خاصی دارد که برای من با لذت و سختی همراه است.

وی ادامه داد: زمانی که برای کودکان می‌نویسم یا اجرا می‌کنم، لذت می‌برم؛ زیرا دنیای کودکان تو را از دنیای اجاره خانه، وضعیت اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و ... دور می‌کند. زمانی که شادی کودکان را می‌بینم، احساس می‌کنم رسالت خود را به درستی انجام داده‌ام. در اجرای نمایش هفت خوان کودکان، باید از آهنگساز کار مهرداد یکتا که سال‌ها در عرصه کودک کار کرده است، تشکر کنم.

گفتنی است نمایش «هفت خوان کودکان» به نویسندگی و کارگردانی حسین مزینانی و با بازی محمدرضا معجونی، حسین مزینانی، محمدرضا اصغری و مانی کلاته، تا ۲۸ تیرماه هر روز بجز شنبه‌ها و سه شنبه‌ها ساعت ۱۸ در سالن گوشه فرهنگسرای نیاوران بر روی صحنه می‌رود.

انتهای پیام/

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: هنرهای نمایشی تئاتر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۶۲۹۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزیدگان جشنواره تلویزیونی «عروسک‌خونه» معرفی شدند

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، آیین اختتامیه دومین دوره جشنواره نمایش عروسکی تلویزیونی «عروسک‌خونه» شامگاه شنبه هشتم اردیبهشت ۱۴۰۳ با اجرای حامد مدرس در مرکز همایش های برج میلاد برگزار شد.

علاوه بر جمع زیادی از کودکان و خانواده های آنان و شرکت کنندگان در این جشنواره، هنرمندانی همچون عادل بزدوده، وحید آقاپور مریم سعادت، حسن دادشکر، مهدی صبایی، هومن حاج عبداللهی، محمد بحرانی، رضا فیاضی، ماشاالله شاهمرادی زاده، ساقی زینتی، حسن دادشکر در‌ کنار محسن برمهانی معاون سیما، محمدرضا باطنی مدیر شبکه امید و حامد علامتی مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان از حاضران در این مراسم بودند.

در این نشست که با حدود ۹۰ دقیقه تاخیر آغاز شد، پس از قرائت آیاتی چند از قرآن‌ کریم توسط قاری خردسال و سرود ملی جمهوری اسلامی ایران، یک نمایش موزیکال کوتاه توسط سه بازیگر کودک اجرا شد.

در ادامه نمایش عروسکی کوتاهی توسط «خاله گلی» و گودرز اجرا شد.

در ادامه این نشست، محسن برهانی معاون سیمای رسانه ملی پشت تریبون آمد و عنوان کرد: باید از همه کسانی که این رویداد مهم رسانه ای را برای دومین بار برگزار کردند تشکر کنم.

وی اظهار کرد: در دورانی که تولید محصول برای خردسالان و کودکان به سمت پویانمایی و واقعیت مجازی رفته است، کمک به این‌گونه تولید محتوای کودک‌ کار بزرگی است. از آقای باطنی و دبیر جشنواره سپاسگزارم که رویدادی را برگزار کردند که بیست میلیون نفر از کودکان و خردسالان ما با رای دادن در آن مشارکت کردند.

وی اظهار کرد: امیدوارم سال آینده این رویداد به صورت بین المللی برگزار شود، چرا که خلا آن در منطقه احساس می شود چراکه در کشورهای دیگر هم بحث نمایش عروسکی با آمدن ابزارهای رایانه ای کم رنگ شده است.

معاون سیما گفت: امروز قرار بود آقای جبلی ریاست محترم سازمان هم در این مراسم حضور داشته باشند که به خاطر کار غیر مترقبه ای که پیش آمد از بنده خواستند تا به نمایندگی از ایشان در این جمع صمیمانه و پرنشاط حاضر شوم.

این خبر در حال تکمیل است...

انتهای پیام/

سید مرتضی حسینی

دیگر خبرها

  • نکوداشت اکبر زنجان‌پور همراه با شرم و حیای نوید محمدزاده
  • لیلا بلوکات با «خارشتر» به صحنه تئاتر می‌آید
  • موافق اجرای نمایش در سالن‌های خصوصی نیستم/ اقتصاد تئاتر رضایت‌بخش نیست
  • جشنواره «عروسکخونه» برگزیدگان خود را شناخت/ تجلیل از حسن دادشکر و عادل بزدوده
  • برگزیدگان جشنواره تلویزیونی «عروسک‌خونه» معرفی شدند
  • همکاری سازمان عقیدتی سیاسی ارتش و اداره کل هنرهای نمایشی برای تولید آثار نمایشی
  • رقابت ۱۰ گروه در جشنواره هنر‌های نمایشی کودک و نوجوان آذربایجان غربی
  • یک هشدار دیگر درباره «سنگلج» و شروع «جادوی شهرزاد»
  • آغاز نوزدهمین جشنواره هنر‌های نمایشی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان
  • گروه های جشنواره هنرهای نمایشی مازندران معرفی شدند